dimecres, 10 de juliol del 2013

Penultimate a l'escola

Penultimate és una aplicació per ipad que permet fer anotacions a mà i crear llibretes. Quan tenim idees o volem fer anotacions ràpides a vegades és un caos escriure amb el teclat, almenys per a mi, jeje. Podriem dir que podria ser la versió digital de les llibretes :)

Es poden crear quaderns diferents i amb diferents tipus de paper (blanc, línies, quadrats, pauta....) i es poden insertar imatges. Aquestes llibretes es poden compartir enviant-les per correu, format pdf, o en versió penultimate per a poder-les obrir amb l'aplicació. També es pot imprimir, guardar al dropbox... En la versió que m'he descarregat només m'ho deixa enviar en format pdf. Com que és una aplicació d'evernote es sincronitza amb el teu compte d'evernote i es pot compartir amb els altres dispositius.

A nivell d'aula em venen diverses idees per a fer-ho servir, tant per a nosaltres com per als alumnes. Aquí deixo algunes propostes.

Llibreta de camp: Quan sortim d'excursió podríem demanar als alumnes que anessin fent anotacions del que han vist i fet per a posteriorment poder-ho treballar a l'aula. Poden fer dibuixos, fotografies amb les anotacions corresponents.... 



Què comprem avui?: Hi ha l'opció de triar diferents tipus de format de paper i una d'elles és la de la llista de compra (treballar tipologia de textos). Es podria plantejar fer un quadern de compres on els alumnes anessin escrivint la llista de compra per anar a comprar a posteriori (per exemple, per la castanyada). Aquesta pot ser útil, en el meu cas, per als nostres alumnes que fan transició a la vida adulta.



Fem treballs en grup: A l'hora de fer un treball en grup o projecte és molt important un planificació prèvia sobre el tema que es farà, passos a seguir, informació que buscar, repartició de feines... Amb el penultimate es podria realitzar aquesta tasca. Els alumnes crearíen un quadern on fer l'esboç del projecte/treball (pluja idees, esquema del treball, dubtes...). A l'estar sincronitzat amb el evernote, el mestre podria fer un seguiment d'aquest procés.

+ Quaderns d'aula: Aquesta podria ser la opció més clàssica. Fer-lo servir com a llibreta d'aula digital on els alumnes podrien fer alguna feina, deures...

Bé, aquesta és una apetita mostra del seu ús a l'aula. N'hi ha moltes més. Us animeu a comentar-ne alguna?


--
Sara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada