Creacions Multimedia

Amb TIC o sense TIC els nostres alumnes a l'escola estan contínuament creant contingut educatiu: composicions en llibretes, apunts, dibuixos, murals, cartells, mapes mentals, fitxes...

Són uns excel·lents productors de contingut educatiu. Encara que la majoria de vegades, aquest tresor queda guardat en llibretes, en parets, en portafolis a l'abast d'ells mateixos, o de la família en moments puntuals.

I tot això està molt bé, i ho seguirem fent, però hi ha un nou format, el digital, multimèdia, que permet interactuar, jugar, crear, col·laborar.

Experiències en educació

Estudiar, organitzar, classificar dades, desenvolupar prediccions, hipòtesis, preguntes, variables, resumir una lliçó: mapes mentals.
Explicar un concepte: una resta portant, les parts d'una flor, gramàtica, les parts d'un riu, la fotosíntesi, etc... milers de conceptes invaeixen el nostre currículum, deixem que siguin els alumnes els que ho expliquin través d'un videotutorial multimèdia.
Treballs en grup, el dia de la Pau, en qualsevol tema de medi social o natural ens demanen realitzar una activitat on s'ha de presentar un mural.
Educació en valors, resolució de conflictes, assemblees, normes... creem cartells multimèdia.
Aprendre vocabulari, en anglès o en qualsevol idoma, els alumnes poden crear jocs interactius.

Exemples


Amb iOs
Amb Android

Apps educatives

IMindMap per a iOS - Android
Més Apps per a Android
Més Apps per a iOS

Pràctica

Descarrega i experimenta amb alguna de les Apps d'aquest apartat (o amb altres apps que hagis trobat).  Crea un contingut educatiu i publica-ho al bloc via el correu electrònic:

                                  apptua.taller@blogger.com

L'assumpte del mail serà el títol del post, el cos del missatge serà la vostra producció. Al final del text poseu el vostre nom.

Per veure el post publicat aneu a http://tallertablets.blogspot.com.es/
Cap comentari:

Publica un comentari